Ensimmäiset päivät

Saavuimme Maltalle maanantai iltapäivällä 25.9.2017. Lämpötila oli yli 25-astetta, joka on mielestäni oikein hyvä. Ei liian kuuma, vaan sopivan lämmin. Vastassamme oli taksi, joka vei meidät asuntolalle, joka sijaitsi Hal Safissa. Saimme avaimen ja menimme "soluasuntolaamme". Asuntolassa meitä odotti yllätys. Huone, jossa minun piti majoittautua, oli lukittuna. Aloimme selvittämään asiaa. Soitimme toimistoon, joka hoiti majoitus asioitamme. Meille jäi epäselväksi, saammeko huoneen oven auki ennen nukkumaan menoa.

Kävimme läheisellä Lidlissä ostamassa elintarvikkeita ja paljon vettä. Ilmeisesti jos ainakin internettin foorumeihin luottaa, niin Maltalla vesi on juotavaa, mutta siinä on outo lisämaku. Emme ole (ainakaan vielä) juonut sitä, vaan olemme juoneet pullotettua vettä.  Lidlin elintarvike valikoima on hieman erilainen kun meillä, ja tuotteista usea tuotetaan Maltalla, Italiassa, Espanjassa ja Hollanissa.

Saavuttamme takaisin asuntolalle olimme väsyneitä. Onneksemme huoneeni ovi oli käyty avaamassa, ja sain matkatavarat huoneeseen. Söimme nopeasti ja lähdimme ulos iltakävelylle. Halusimme nähdä omin silmin missä on pysäkiltä meidän tarvitsee lähtä seuraavalla aamulla toimistolle, joka ohjeistaa meidät työpaikaillemme. Loppu illasta kierlimme Hal Safissa ja ihailimme pientä kylää.

Tiistai 26.9.2017

Ensimmäisestä kirjoituksesta meinasi tulla romaani, joten koitan tiivistää seuraavia kirjoituksiani. Aamulla menimme bussilla Future Focusin toimistolle. Meille kerrotiin, että ei ole vielä varmaa, pääsemmekö harjoittelemaan sairaalaan, vaikka asian piti olla selvä. Emme tästä hätääntyneet, koska meille vakuuteltiin, että saamme tietää pian harjoittelu paikamme. Toimistolla oli mukava asioida. Kirjoitimme erilaisia sopimuspapereita harjoittelua ja asuntola asioihin koskien. Tapaamisen lopussa meille selvisi, että pääsemme huomenna työpaikallemme harjoittelemaan. Lopupäivä oli vapaa-aikaa. Samassa rakennuksessa latasimme myös bussikorttimme.

Lähdimme oitis pääkaupunki Vallettaan, joka oli 10-minuutin kävelyn päästä toimistolta. Valletta oli kaunis. Siellä on paljon katuja, ja useammat ovat aika kapeita. Meri loistaa usean kadun päässä. Historiallisia kohteita on useita. Olimme päivän siellä, ja illaksi saavuimme takaisin asuntolaan. Tässä kaikki tältä erää. Lopuksi vielä muutama kuva.





Matkaan lähden

Asuntola
                                                                     
                                                          Tyypillinen Valletan katu
                                        Tunne kun ensimmäinen työpäivä vaihtui vapaaksi

T:Tuomas

Kommentit

Suositut tekstit